De-ale lor pentru noi (1)

O fi vacanta si scriu mai rar, insa nu ma pot abtine cand aflu si vad cate minuni se intampla in Romania si mai ales in Brasov.
Stiu ca se spune ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, dar nu stiam ca aici s-au adunat majoritatea prostilor. Daca nu stiam pana acum mi se confirma tot mai des de la o vreme incoace.
Cum poti sa fi atat de prost sa votezi o propunere de hotarare in timp ce mai exista si o lege pe aceeasi tema.
Ca sa fiu mai explicit: Parlamentul Romaniei a votat si adoptat in anul 2006 legea 448 ce reglementeaza facilităţile, gratuităţile, drepturile şi obligaţiile în legătură cu transportul în comun al persoanelor cu handicap la nivel national.
Toate bune si frumoase pana aici.
Dar in sedinta din 10 iulie 2010 Consiliul Local al municipiului Brasov a fost adoptata hotararea numarul 409 din anul 2010 care prevede ( SURPRIZA) : Începând cu 01.08.2010 se aprobă acordarea abonamentelor pe toate liniile la transportul urban cu mijloacele de transport în comun în municipiul Braşov persoanelor cu handicap accentuat, grav şi asistenţilor personali ai acestora.
Adica o lege a statului roman este dublata de catre o hotarare de CL a unui municipiu. De ce domnule primar Gheorghe Scripcaru? Sau de ce domnilor consilieri locali ?
Tot ceea ce scrie in legea 448/ 2006 este prevazut si in HCL 409/ 2010. RAT-ul si asa se plange ca nu mai are bani si trebuie sa renunte la unele facilitati pentru pensionari dar se gasesc bani pentru persoanele cu handicap. Sa nu intelegeti ca am ceva cu persoanele cu handicap, doamen fereste. Dar persoanele cu handicap au deja o baza legala si abonamente de transport in comun gratuite date de catre stat prin intermediul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene. Atunci care e interesul primariei?
Tare as vrea sa aflu care sunt idiotii de consilieri locali ce au votat o asemenea prostie….dar poate in curand o sa-i aflu si o sa mai rad si atunci putin de ei. Indiferent ca sunt PNL, PSD, PD-L sau UDMR.

O sa va spun si o sa va arat zilele urmatoare si cum unii alesi (deputati si senatori) PD-L isi bat joc pur si simplu de persoanele cu handicap. Asta in caz ca nu dispar documente oficiale din institutii ale statului 🙂

Sa fiti fericiti, sanatosi si daca aveti timp sambata seara (31.07.2010) orele 18:30 puteti face o plimbare pe sub Tampa si sa ascultati concertul de folk sustinut la Complexul Agrement de catre Mircea Vintila,Octavian Bud Emeric Set si altii. Intrarea este libera.


Si o melodie pentru Killer 🙂

2 Responses to De-ale lor pentru noi (1)

  1. Athe says:

    Propune culoarea orasului tau pe http://www.1001culori.ro ! Pentru sanse maxime, incarca in fiecare luni poza ta preferata, care reprezinta o culoare din Brasov si/sau Sibiu si intra in competitia pentru a gasi cea de-a 1001-a culoare! Nu uita sa le spui prietenilor sa te voteze, comenteze sau sharuiasca pe retele sociale pentru a castiga la una din cele trei categorii!

    Athe@ 1001 culori | colors
    As_colors@yahoo.com
    http://www.1001culori.ro

  2. Pingback: 1001 culori şi poveştile lor « Blog din Ţara Bârsei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: