A fi om e o calitate

De cate ori ne suparam cand luam o amenda de la controlorii RAT deoarece din graba sau poate nu am gasit vreun chiosc deschis ( sau deloc) sa cumparam un bilet RAT si ne urcam in mijlocul de transport in comun spunand: daca vine controlorul ii spunem ca nu am avut de unde sa luam bilet?

Insa intr-o sambata caniculara asteptam 8-ul in statie la gara, a venit masina, am urcat si au urcat si 3 controlori 😀 .

Controlorii au inceput sa-si faca treaba insa la un moment dat unul dintre ei s-a oprit in dreptul unei doamne cu un copil in brate. Doamna si-a cerut scuze ca nu a avut de unde sa-si cumpere un bilet si a intins buletinul pentru a fi amendata, controlorul i-a dat buletinul inapoi doamnei si i-a oferit un bilet de calatorie. Doamna putin buimacita nu intelegea ce se intampla la inceput, insa a realizat ca nu v-a lua amenda si a platit biletul oferit de controlor.

Comentariul controlorului a fost urmatorul: trebuie sa fim oameni cu oamenii cinstiti si trebuie sa aplicam legea cu mincinosii si lenesii.

Bravo lui pentru gest si atitudine.

Lasă un comentariu